Dominó Tanoda


A DOMINÓ Alternatív Ifjúsági Klub és Tanoda az esélyegyenlőség elvének érvényesülésével, a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 „Csepel Kapuja” szociális célú városrehabilitációs program keretében 2013. augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit, és a szakmai programban foglaltaknak megfelelően azóta is folyamatosan működik.


A Tanoda célja - elsősorban a szociokulturálisan és/vagy szociálisan hátrányos helyzetű, - 10-16 éves gyermekek, fiatalok pedagógiai és mentálhigiénés fejlesztése. Ennek elérése érdekében a Kompánia Alapítvány a Tanodába betérő, érdeklődő, segítséget kérő gyermekek, fiatalok számára egy megtartó közösség kialakítását, megerősítését, valamint személyes szinten minél magasabb szintű pedagógiai és/vagy mentálhigiénés támogatáshoz történő hozzásegítését biztosítja.


Tanodánk a tanulásban való segítségnyújtás mellett élmények, történetek tárháza, ahol azok a gyerekek, akik szeretnének kiteljesedni, lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék önmagukat és képességeiket. Van, aki azért jön el, mert lemaradt az angollal, de van, aki kiemelkedő matekból, de az iskolában nincs idő arra, hogy külön foglalkozzanak vele. Mentoraink és a tanoda munkatársai azon kívül, hogy csoportosan foglalkoznak a gyerekekkel, egyéniségekként is kezelik őket. A tanoda abban is segít, hogy felfedezhessék, és ehhez mérten kialakítsák saját egyéniségüket.


A Dominó Tanoda munkatársai segítenek mindenkinek felzárkózni a tanulásban, és emellett minden gyerek megtalálhatja azt a hobbit, amiben igazán jól érzi magát. Délutánonként különböző szabadidős programokkal várunk, pl.: hip-hop edzés, főzőklub, filmklub, x-box kinect, drámajátékok, társasjátékok, kirándulások, sportfoglalkozások.


A lakótelepi környezetben működő Tanodánkban jellemzően csepeli gyermekeket (és részben családjaikat) látunk el. Jelenleg 20 gyermek jár – szerződéses alapon – napi rendszerességgel tanulószobára, míg a nyitott, közösségi, fejlesztő foglalkozásokon, programokon további 20-25 gyermek vesz részt.


A Dominó Tanoda nyitva tartása:

Hétfő: 13:00 – 19:00

Kedd: 13:00 – 19:00

Szerda: 13:00 – 19:00

Csütörtök: 13:00 – 19:00

Péntek: 13:00 – 19:00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva


A Dominó Tanoda elérhetősége:

1211 Budapest, Kossuth Lajos utca 22.


Jelentkezés
Copyright © 2012 I Minden Jog Fenntartva